Header

Dansk virksomhed – støt lokalt

GRATIS LEVERING PÅ ALLE ORDRE

De typiske fejl en virksomhed begår når de køber kontorstol

Arbejdsskader i dag opstår primært pga. forkert brug af kontorstolen. Det meste af dagen sidder man og arbejder, derfor er det ikke uden betydning hvordan man sidder. Skaderne på ryg, skulder og nakke er en stor gene for den enkelte. Hvilket er grunden at virksomheder investerer store beløber årligt på ergonomien for de ansatte. Forebyggelse af skaderne bliver anset, som en investering, men kun i få tilfælde bliver investeringen benyttet ordenligt. Virksomheden sætter blot et budget af, men tager ingen initiativ til at forbedre den overordnet ergonomien i virksomheden.

Køb af kontorstole anses som, alle andre hverdagsmaterialer i virksomheden

Den store fejl vi observerer virksomhederne begår er at indkøbet af kontorstole følger samme process som alle andre hverdagsmaterialer i virksomheden. De ansvarlige for indkøbet handler ind hos de leverandører, som de allerede har aftale med. Medarbejderne står tilbage med at skulle betjene stolen selv. Undersøgelserne viser at mange ikke formå at opnå god ergonomi. Selvom at man køber de bedste kvalitetskontorstole resulterer det stadig i skader på ryg, skulder og nakke.

Guide til hvilke punkter en virksomhed skal være opmærksom på når de køber kontorstole. De skal både købe af høj kvalitet og instruere medarbejderne i at bruge stolen korrekt.

Virksomhederne skal forstå betydningen af konsekvenserne ved disse udfordringer. De skal være med igennem hele cyklussen, fra køb til vejledning af medarbejderne og løbene opfølgning. Sammen skaber man en bedre ergonomi, som bidrager markant over hele linjen.

Vores kroppe er skabt i forskellige størrelser og vi har derfor behov for forskellige kontorstole. Vi sidder og bevæger os forskelligt. Den største fejl vi ser er at der bliver købt den samme stol i stor mængde. Den mest optimale proces er at have nogle prøvestole, hvor den enkelte medarbejder kan vælge den mest behaglig for deres behov. Et varieret køb fremfor mængde køb af samme stol øger ergonomien for de enkelte medarbejder.

Lær dine medarbejdere at bruge stolen

Det vigtigt at medarbejder lære at bruge kontorstolen korrekt. Det nemt, men en meget vigtig del af ergonomien. Ligesom at vi indstiller bilens sæde før vi kører, er det også vigtigt at man indstiller kontorstolen. Stolen er først effektiv når den er indstillet korrekt til den enkeltes behov. Ude i mange arbejdspladser har medarbejderne ikke indstillet stolen. De små 3-4 indstillinger øger støtten, som forebygger skaderne.

Undersøgelserne viser at der ikke findes en optimal side position. At sidde i den samme position er en stor grund til at der forekommer skader. Det vigtigt at man jævnligt skifter position og engang imellem står op.

Bed om rådgivning hos din forhandler til ikke kun at vælge den rette stol men også bruge den korrekt

Det vigtigt at få rådgivning fra forhandlerne før og efter købet. Handler man hos en specialist får man sine fordele, da de har større viden inde for emnet og de nye udviklinger. Rådgivningen om hvordan man indretter sin arbejdsplads til at være ergonomisk er lige så vigtigt, som selve købet.

 

Hæve- sænkebordet skal indstilles korrekt, ligesom dine øjne skal hvile på den øverste del af skærmen. Musens størrelse skal være således at hånden ikke kramper. Der er meget at tage fat om, som bidrager markant til den enkelte medarbejder og kan aflæses i virksomheden.   

Malmstolen R7 kontorstol

Man glemmer helt mødelokalet

Der bliver brugt mange timer i mødelokalet, men stadig er dette et lokale, som mange gange bliver overset. Ofte har mødelokalet meget uergonomiske stole, som øger risiko for skader. Den ansvarlige for indkøb af stole får tit en umulig opgave. Da markedet med mødestole og konferencestoles priser ikke har en sammenhæng med ergonomien.

 

Det vigtigt at man under mødet ikke vrider kroppen for at vende fokus under mødet. Konferencestole med returdrej har en gavnlig effekt på skuldrer, ryg og nakke. Det derfor vigtigt at købe mødestole, som har gode dreje egenskaber, med høj ryg og tyk sæde. Når virksomheden sætter fokus på medarbejdernes helbrede øger det effektiviteten og motivationen. Ergonomi skaber de bedste rammer for virksomheden.

KOHL anteo konferencestol med glidesko - grå Tempt60900

Kan du lide denne blog?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest