Header

Dansk virksomhed – støt lokalt

GRATIS LEVERING PÅ ALLE ORDRE

Kom arbejdsskader til livs – Sådan indstiller du din kontorstol

Kroppen belastes mange steder på kontoret

Viser alle de steder skader kan opstå på kroppen som følge af kontorarbejde.

Kroppen belastes mange forskellige steder til dagligt på arbejdet. Hvor på kroppen vi rammes og hvor hårdt er individuelt. Dette skyldes at vi som personer er forskelligt byggede og har forskellig måde at arbejde på. Nogle personer har en tendens til at sidde uafbrudt på kontorstolen, mens andre tager en ryge- eller kaffepause fra tid til anden. Hvor nogle sidder med bøjet ryg, sidder andre med ret ryg. At sidde med ret ryg reducere risiko for diskusprolaps, men ikke risikoen for skader andre steder på kroppen. At holde sig væk fra skader betyder at man skal være opmærksom på alle de potentielle årsager til belastning. Disse er ikke kun begrænset til hvor god din kontorstol er men også fra andre punkter som vi omhandler i denne blog. 

Guide til at sidde ergonomisk

Det er mange punkter som man skal være opmærksom på for at minimere belastninger af kroppen på kontoret. For at gøre det let, har vi givet et overblik over over alt det som man skal tage højde for i denne figur. 

Belastninger på kroppen kan komme fra mange steder

  • Skærmen og skrivebordet
  • Dårlig ergonomi
  • Manglende justering
  • Din måde at arbejde på

1. Juster din skærm og tastatur

Din skærm, tastatur, mus og skrivebord er alle faktorer som kan medvirke til skader. Kontorstolen skal indstilles i harmoni med disse. Musen og tastaturet skal være af god kvalitet således at dine hænder og fingre ikke lider unødig belastning. Man skal kunne justere på skrivebordet, således at din arm hviler på bordet og dine øjne på de øverste 2/3 dele af skærmen.  

2. Din kontorstol skal have god ergonomi

Det er vigtigt at man køber en ergonomisk kontorstol. Den skal have mange indstillingsmuligheder, komfort i sædet og lændestøtte. Som specialister kan du altid bede os om rådgivning, vi måler os frem til hvilken størrelse kontorstol som passer dig og rådgiver dig i dens funktioner. De fleste kontorstole hos os har er af denne grund mage indstillingsmuligheder. Således at de kan tilpasses de mest udsatte steder på kroppen, lænden, skulderne og lårene.

3. Juster din kontorstol

Arbejdsskader i dag opstår primært pga. forkert brug af kontorstolen. Uden de nødvendige justeringer risikerer man belastning af kroppen i mange timer dagligt. Man kan for eksempel risikere at reducere blodtilførslen til benene når man ikke justere sædedybden. Ved at sædet trykker på blodårerne i underlåret, hvis stolen er for stor til en. Heldigvis er disse justeringer på de forskellige dele på kontorstolen noget som skal gøre en enkelt gang. Det er sædets højde, sædets dybde, ryggens højde og lænden som skal justeres. 

4. Skift siddestilling ofte og kom op og arbejde

varier din siddestilling for at undgå skader, stå lidt op med jævne mellemrum

At indstille sin kontorstol og arbejdsstation er heldigvis noget som skal gøres en enkelt gang. Det som man skal være opmærksom på til dagligt er hvordan man sidder på sin kontorstol. Man skal huske at være i bevægelse. Med alle de timer vi tilbringer bag et skrivebord er dette ikke uden betydning. Nogle er gode til at holde pauser med jævne mellemrum, hvor de løsner ledende, andre er ikke. Det at sidde fastlåst i samme stilling i for lang tid er meget stressende for kroppen og en væsentlig faktor bag skader på arbejdspladsen. Det er en delvis myte at man blot skal sidde med ret ryg. Man skal have ret ryg mens man er i bevægelse. Det anbefales af denne grund at lade ryggen være i fri indstilling, således at man naturligt bevæger sig. At skifte siddestilling med jævne mellemrum samt at komme op og stå et par gange i løbet af arbejdsdagen er sunde tiltag som reducere risikoen for skader markant. 

Sid sundt og hold skaderne væk. I mere end velkommen til at kontakte os, såfremt i har brug for rådgivning. Har du brug for inspiration til at finde en god kontorstol, så se vores blogindlæg om de bedste modeller.

Kan du lide denne blog?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest