fbpx

Hvad er en ergonomisk kontorstol

Inden man begiver sig ud for at købe en kontor stol. Er det vigtigt at man forstår hvad for en størrelse en kontorstol er. Dette giver dig de bedste forudsætninger for at købe den bedste kontorstol og mest ergonomiske kontorstol.

Tilpasningsmuligheder:

Kontor stole er typisk udstyret med justeringsmuligheder i et interval, så de kan tilpasses til din størrelse. Indstillingsmulighederne svare til at du er din egen skrædder. Hvis tøjet ikke passer dig, vil selv det dyreste jakkesæt ikke se godt ud på dig. Sådan er det også med kontorstole, hvis kontorstolen ikke passer dig, vil selv den mest ergonomiske kontorstol ikke aflaste dig optimalt. Det er således et af de punkter man skal se efter når man vælger en ergonomisk kontorstol.

  • Rygøjdejustering
  • Sædedybdejustering
  • Vægtregulering
  • Lændestøttejustering
  • Sædehøjdejustering

Er man høj, så vil en høj kontorstol være fordelagtig eller en med ryghøjdejustering. Ønsker du en god kontorstol så kig efter justeringsfunktioner og intervallerne.

Bevægelsesfrihed:

En anden vigtig faktor er kontorstolens bevægelsesfrihed, som går under mange navne sædevip, knætilt, sykronvip, rygvip og negativ sædetilt. Bevægelsesfrihed afhænger af stolens konstruktion. Her skal man se efter hvor mange grader, man kan bevæge foran og bagved. Hos mange af vores stole har man 4-5 grader foran og 17 grader bagud. Udførelsen af denne bevægelsesfrihed variere fra kontor stol til kontorstol, det er således vigtigt at man mærker efter hvordan den føles. Den bedste kontorstol defineres ud fra hvordan du føler dig tilpas. Tempeo har 5 grader foran og 17 grader bagud.

kontorstolens ergonomiske form:

Ryggens og sædets form variere fra kontorstol til kontor stol. Her skal man mærke efter hvordan det føles. Man skal også mærke efter hvordan lændestøtten passer en. En god kontorstol har dog et sæde hvor det buer nedad for enden, som tillader blod gennemstrømning til knæene.

Nedenfor ses tre forskellige lændestøtter:

Kontorstole med ergonomi i sædet:

kontorstole med ergonomi i sædet skiller sig ud fra traditionelle kontorstole ved at tilføre mere ergonomi. Malmstolen fra Sverige har lavet et Pascal Dux sæde som er fjeder i sædet, disse fordeler vægten og bidrager til bevægelse og komfort. Som giver dig gode kontorstole og nogle af de bedste kontorstole på markedet.

Tyske Kohl har lavet Kohl Air Sæde som er 2 luftpuder i sædet. Disse kan tilpasses til den enkelte og medfører at kroppen er i bevægelse uden at man skænker det en tanke.

Ergobalance giver sædet em helt ny form for bevægelighed, ved at kan bevæge sig 360 grader.

Det næste punkt, når man kender en kontorstol er at afstemme med ens behov, før man endelig er klar til at købe den rette kontorstol. Her anbefaler vi at læse blog indlægget om den bedste kontorstol 2021.

Kan du lide denne blog?

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på pinterest
Del på Pinterest